"Nový domov pre nechcených"

Študentky kynológie mali utýrať psíka: Obesili ho a umlátili kladivom!

30.03.2011 15:25
Polícia prešetruje mimoriadne krutý prípad. Dve dievčatá mali brutálne utýrať vlastného belgického ovčiaka. Úbohý psík zomrel po hroznom mučení.

 

Neuveriteľná krutosť! Polícia preveruje informáciu, podľa ktorej dve študentky Strednej odbornej školy poľnohospodárskej v Pruskom obesili na strom psíka a potom ho umlátili kladivom. Je pritom zarážajúce, že obe dievčatá študujú odbor kynológia a jedno z nich malo zabiť svojho vlastného belgického ovčiaka.

Hrozný čin mali podľa spolužiakov spáchať Simona S. (16) a Monika K. (17), ktorej patril nešťastný pes. Utýrať ho mali ešte vlani na jeseň. „Psa najprv zavesili na strom za obojok, aby sa zadusil. Ťahali ho za nohy, jedna za predné, druhá za zadné. Keď ho neudusili, zvesili ho a ubili kladivom. Železnou palicou mu ešte dolámali rebrá,“ hovorí jedna zo spolužiačok podozrivých dievčat. Simona S. a Monika K. sa na druhý deň vrátili na miesto činu, pričom zobrali ďalšie dve kamarátky, aby psíka zakopali. Jedna z tých kamarátok však už nedokázala mlčať o tom, čo videla a začala o tom hovoriť v internáte.

Keď sa to dozvedeli pedagógovia, okamžite zavolali políciu. Ján Zajac (53), garant kynologického odboru, je zo svojich študentiek zhrozený. „Vec vyšetruje polícia, ale zo školy ich čaká tvrdý postih,“ povedal J. Zajac. Podľa informácií Nového žiačkam hrozí vyhadzov. Obe dievčatá sa mal i učiteľom k hroznému skutku priznať. Podľa J. Zajaca sa študenti kynologického odboru starajú o svoje vlastné psy. „Nechápem, ako mohli byť také kruté. Keď psík zmizol, Monika tvrdila, že ho predala,“ dodáva J. Zajac.

Obe podozrivé študentky boli včera v škole, ale odmietli čokoľvek k tomu povedať. Od pondelka prípad vyšetruje trenčianska polícia. „Polícia prijala trestné oznámenie, vec vyšetrujeme. Zatiaľ nebol nikto obvinený,“ povedal jej hovorca Pavol Kudlička. Podľa študentov policajti prehľadávali les a našli kostru psíka aj vražedné nástroje. Podľa nich sa obe dievčatá správajú ľahostajne. „Každému sa smejú do očí, akoby sa nič nestalo,“ dodala ich spolužiačka.

 

https://img.cas.sk/img/10/gallery/853934_belgicky-ovciak-studentky-utyrali-psika-utyrany-pes-zabity-tyranie-kynolog-stredna-polnohospodarska-skola-pruske-simona-monika-jan-zajac.jpg

Študentky kynológie mali utýrať belgického ovčiaka, ktorý patril jednej z nich.

 

Vyhľadávanie

Kontakt

Nezisková organizácia - Oravský útulok Región Orava 0904 224 804