"Nový domov pre nechcených"

Študentky kynológie sa mali o psa starať, zviera však dobili na smrť

30.03.2011 15:19

Dve dievčatá, 16 a 17-ročné, mali brutálne utýrať svojho psa pred očami ďalších študentov.

 
PRUSKÉ, 29.03.2011 19:26 | M. Bujna

Dych vyrážajúca informácia prenikla na verejnosť. Dve študentky kynológie utýrali na smrť vlastného psa, o ktorého sa mali v škole starať. Keď sa to dozvedelo vedenie školy, okamžite podalo trestné oznámenie.

Incident sa mal stať v lesíku za školským parkom ešte v novembri. Dve dievčatá, 16 a 17-ročné, mali brutálne utýrať svojho psa pred očami ďalších študentov.

"Jedno dievča, ktoré bolo pri tom, to už viac nemohla držať v sebe, tak sa priznala, že to videla, že bola pri tom a potom to povedala aj ostatným," uviedla jedna zo žiačok SOŠP Pruské. Na škole sa s niečím takým ešte nestretli. 

"Ešte zatiaľ nie. S týraním sme sa zatiaľ nestretli," potvrdil to Ján Zajac, garant kynologického študijného odboru.

V škole, ako prví na Slovensku, zaviedli kynologický odbor. Dnes nestíhajú pokryť záujem o toto štúdium. Vedenie školy sa o utýraní psa dozvedelo len v piatok a včera (28.3.) konalo.

"Vtedy nielen ja, ale všetci, čo sme sa to dozvedeli, sme boli v šoku a reagovali sme tak, že sme na nich podali trestné oznámenie," dodal.

"Vo veci prebieha policajné šetrenie, zatiaľ nie je nikto obvinený," ozrejmil hovorca KR PZ v Trenčíne Pavol Kudlička. Dievčatá z Partizánskeho volajú spolužiaci vrahyne a takmer nikto sa s nimi na škole nebaví.

"Takýto človek nemá čo proste na kynológii robiť. To nie je človek, to je... Na svete nemá čo robiť, nie na kynológii. Proste vyhodiť ich zo školy, zákaz držania psov," uviedla ich spolužiačka.

Dievčatá chcel osloviť aj redaktor televízie Markíza. No tie pred nim doslova ušli. Ak ich polícia obviní, môžu skončiť aj za mrežami.

 

https://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/krimi-a-nehody/studentky-kynologie-sa-mali-o-psa-starat-zviera-vsak-dobili-na-smrt.html

 

https://image.tvnoviny.sk/media/images/original/Mar2011/2215789.jpg

Vyhľadávanie

Kontakt

Nezisková organizácia - Oravský útulok Región Orava 0904 224 804